Годишен план за едукација за 2018 година

Бирото за јавни набавки го изготви Годишниот план за едукација за 2018 година. Истиот можете да го погледнете подолу во табела. Пријавувањето за обука ќе се врши само електронски со пополнување на апликацијата која можете да ја најдете тука. При пополнување на апликацијата, се одбира термин, при што петдневните термини се однесуваат на  обука за кандидати кои по прв пат треба да се стекнат со потврда за положен испит за лице за јавни набавки, еднодневните термини се однесуваат на кандидатите кои треба да ја обноват важноста на својот сертификат, додека дводневните термини се однесуваат на обука за економски оператори.

БрОбука за договорни органи
МесецПочетокКрајИспитПоправен испит
1Јануари29.01.201802.02.201802.03.201803.04.2018
2 

Февруари

 

12.02.201816.02.201816.03.201816.04.2018
326.02.201802.03.201804.04.201804.05.2018
4 

Март

 

12.03.201816.03.201817.04.201817.05.2018
526.03.201830.03.201830.04.201830.05.2017
6Април

 

23.04.201827.04.201828.05.201825.06.2018
7Мај

 

07.05.201811.05.201811.06.201811.07.2018
828.05.201801.06.201802.07.201803.09.2018
9Јуни04.06.201808.06.201806.07.201805.09.2018
10Септември03.09.201807.09.201808.10.201808.11.2018
1117.09.201821.09.201822.10.201823.11.2018
12 

Октомври

 

01.10.201805.10.201805.11.201806.12.2018
1315.10.201819.10.201819.11.201819.12.2018
1429.10.201802.11.201803.12.201811.01.2019
15Ноември12.11.201816.11.201816.01.201915.02.2019
БрОбука на договорни органи – Ресертификација
МесецДатум на одржување на обукаИспитПоправен испит
1Февруари07.02.201808.03.201805.04.2018
221.02.201822.03.201823.04.2018
3Март07.03.201810.04.201810.05.2018
421.03.201820.04.201818.05.2018
5Април18.04.201821.05.201821.06.2018
6Мај16.05.201818.06.201818.07.2018
723.05.201822.06.201820.07.2018
8Јуни20.06.201820.07.201804.09.2018
9Септември12.09.201812.10.201812.11.2018
1026.09.201826.10.201826.11.2019
11Октомври10.10.201809.11.201810.12.2019
1224.10.201827.11.201827.12.2018
13Ноември07.11.201807.12.201810.01.2019
1421.11.201820.12.201822.01.2019
15Декември05.12.201811.01.201915.02.2019
Бр.Oбука за Економски оператори
МесецПочетокКрај
1Април11.04.201812.04.2018
2Јуни13.06.201814.06.2018
3Ноември08.11.201809.11.2018