ОБЈАВЕН ГОДИШНИОТ ПЛАН ЗА ЕДУКАЦИЈА ЗА 2022 ГОДИНА

Бирото за јавни набавки согласно своите надлежности го изготви Годишниот план за едукација за 2022 година.
Планот можете да го погледнете во продолжение.
Пријавувањето се врши исклучиво електронски, со пополнување на формата тука.

Интерен оглас

Бирото за јавни набавки објави интерен оглас за унапредување на административен службеник на работното место Помошник раководител на сектор за контрола. Огласот може да се прегледа на следниот линк.

Обуки во рамки на Твининг проектот „Зајакнување на функциите за буџетско планирање, извршување и внатрешна контрола“

Obuka Tvining BJN

Бирото за јавни набавки во рамки на Твининг проектот „Зајакнување на функциите за буџетско планирање, извршување и внатрешна контрола“(“Strengthening Budget Planning, Execution and Internal Control Functions”), организираше и одржа 3 еднодневни обуки во период од 30.11.2021 – 02.12.2021 година.

Предлог – Стратегија за унапредување на системот на јавните набавки за периодот 2022-2026 година

Бирото за јавни набавки го објавува наративниот дел на Предлог – Стратегијата за унапредување на системот на јавните набавки за периодот 2022-2026 година за консултации со јавноста.

Дома си е дома

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот – АППТ во соработка со Програма за зголемување на пазарната вработливост – ИМЕ, поддржана од Швајцарската агенција за развој и соработка-SDC, денес ги промовираа 10-те промотивни видеа за поддршка на домашниот туризам.